czwartek, 19 września 2013

Bogactwo form, maszyn i treści

W minionym tygodniu miałem okazję uczestniczyć w wyjeździe prasowym organizowanym w ramach kampanii promującej certyfikowaną unijnie polską żywność - Trzy Znaki Smaku http://www.trzyznakismaku.pl/
Odwiedzaliśmy producentów posiadających dla swoich wyrobów oznaczenia europejskiego systemu ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych.
Chleb prądnicki z Krakowa posiada taki znak - Chronionego Oznaczenia Geograficznego (ChOG). Poniżej fotorelacja z miejsca, w którym rządzi mąka i pachnie dzieciństwem, to znaczy dobrym chlebem.
Piekarnia B.A. Madej Sp.J.

Więcej o chlebie poczytać można TUTAJ



















Chleb prądnicki - 4,5 kg

3 komentarze:

Charlotte pisze...

Michu, fajnie, że jesteś!

Mich pisze...

Dzięki! :)

moja pasja smaku pisze...

Fajne zdjęcia, ale jeszcze fajniej, że wróciłeś na tego bloga :) ! Obserwowałam go i cały czas miałam nadzieję, że jeszcze tu się pojawisz :) !