Patelnia grillowa nie przestaje mieć brania tej wiosny. Ilość szybkich potraw, które można wyczarować przy użyciu tego prostego sprzętu przyprawia o zawrót głowy. Wiosna sprzyja lekkim posiłkom z delikatnym smakiem połączonym z naturalnymi aromatami i smakami świeżych warzyw. Za mięsem szczególnie nie przepadam chociaż od czasu do czasu zdarzy się na stole. Dziś przepis na lekkie piersi kurczaka z domowego "grilla".
Po przygotowaniu mięsa, na jeszcze gorącą patelnię z aromatycznym olejem po kurczaku wrzuciłem świeży szpinak z pokrojoną w piórka cebulą. Dosłownie moment minął do czasu przełożenia szpinakowej poduchy na talerz a było w towarzystwie ugotowanych młodych ziemniaków naprawdę smakowicie.
7 komentarzy:
Wygląda pysznie! Uwielbiam drób, jeszcze bardziej szpinak, mniam, mniam :)
brzmi bardzo zachecajaco :-))
O tak, domowe grillowanie ma swoje zalety. Szybko, w miarę beztłuszczowo i aromatycznie. :) Lubimy, lubimy. :)
mi sie marzy taka patelnia grillowa, własnie przez takie dania jak Twoje
O, zaledwie chwilę mnie nie było, a tu tyle notek! Ale masz tempo :)
Lubię patelnię grillową, jakoś tak inaczej smakują potrawy prążkowane niż te zwyczjnie zarumienione.
Mniam. A mnie ta pizza/coś drożdzowego kilka notek nizej zainteresowała. Ide czytać!
Bez pytania dodalam sobie Twoj blog do listy :))) A co :)
tez lubie cos podobnego od czasu do czasu. szpinak mam akurat w kuchni, wiec kto wie...dzieki za inspiracje!
Prześlij komentarz